66-годишна даде 6 000 лв., за да "излекува" дъщеря си от свински грип

снимка: infomreja.bg, архив

66-годишна жена от с. Слокощица даде на телефонен измамник спестяванията си от 6 000 лв. Тя е сигнализирала полицията в късния следобед вчера.

Жертвата получила обаждане на домашния си телефон малко след 15.30 ч. Плачещата й “дъщеря” разказала, че е в болница, на системи, в много тежко състояние, имала свински грип. После мъжки глас се представил за лекар, обяснил колко коварна е болестта, налагало се да бъде изследван всеки член на фамилията.

Имало надежда за пациента, само ако се приложи скъпо лечение – лекарствата стрували 12 000 лв., лечението трябвало да започне незабавно. "Медикът" съобщил още, че здравната каса после ще възстанови сумата, техен представител ще дойде да вземе парите. Разговорът бил продължителен. Веднага след приключването му “представителят на касата” бил пред дома на жертвата. Тя  имала 6000 лв. Дала ги.

Малко след като се разделила със спестяванията си, жената се чула по телефона с дъщеря си и разбрала, че е измамена.

От ОД МВР - Кюстендил за пореден път призовават хората да не се доверяват на искания за пари, отправени по телефона, колкото и убедително да звучат.

"Не давайте пари на хора, които не познавате добре и особено на такива, които настояват с нещо да ви помогнат! Дори в напреднала възраст не сте беззащитни, ако сте бдителни. Не дръжте спестяванията си вкъщи. Призоваваме по-младите членове на фамилиите да говорят с възрастните си роднини, да им напомнят за риска от измама. При всяко обаждане, свързано с искане на пари, препоръчваме да се обаждате на тел.112 – избира се безплатно. Не забравяйте, че трябва да се уверите в достоверността на твърденията!", призовават още от полицията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK