62 са новите случаи на COVID - 19 в Кюстендилска област

Снимка: Infomreja.bg

Най-голям е броят им в Дупница - 31

Положителните случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил през изминалото денонощие са 62. Новите случаи по общини са: Дупница – 31, Кюстендил – 16, Бобов дол – 6, Кочериново – 4, в Бобов дол и Сапарева баня по двама новозаразени и един в община Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден са 173, но от тази бройка не всички са изследвани още.

Общият брой карантинирани лица на територията на област Кюстендил от началото на пандемията до 27 ноември е 9 720, съобщават от РЗИ. Към момента 1239 лица са под карантина. Диагностицирани с инфекцията за целия период в областта са 3152 души.

Към днешна дата 82 лица са настанени в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил. Двама души са интубирани и в критично състояние, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние. В рамките на деня ще бъдат изписани няколко по-леки случая.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 28 лица. Един пациент е интубиран и в критично състояние, друго лице също е в крайно тежко състояние, а четиринадесет души са на кислород.    

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница са хоспитализирани 25 души. Почти всички, настанени за лечение, са на кислород.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK