600 деца с безплатни очни прегледи в Кюстендил

снимка: МБАЛ "Св. Врач", архив

Александровска болница и Организацията на евреите в България „Шалом” включи кюстендилските деца в благотворителната кампания „Направи добро – безплатни очни прегледи за деца до 10-годишна възраст. В резултат на това хуманно начинание ще бъдат консултирани близо 600 деца от 6 до 10-годишна възраст от Кюстендил.

Децата, при които се установят проблеми, ще бъдат консултирани допълнително от специалисти и при необходимост ще им бъдат осигурени безплатни очила, уточни д-р Александър Оскар.

Това е първото посещение на очните специалисти в Кюстендил. До момента са прегледани 80 деца. При седем от тях са открити проблеми със зрението.

Възрастта, при която се правят тези профилактични прегледи, е специфична, а данните сочат, че при близо 10 % от малчуганите се наблюдават смущения, които се нуждаят от своевременно лечение.

Следващото посещение в областния град на лекарите е насрочено за 6 февруари.

В рамките на кампанията в цялата страна до момента са прегледани над 3000 деца. Екип на Александровска болница е провел такава благотворителна инициатива и за децата в бежанските лагери, уточни д-р Александър Оскар.

Благородната инициатива „Направи добро – безплатни очни прегледи за деца до 10-годишна възраст” в Кюстендил се прави със съдействието на общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK