60-годишна неврокопчанка изгоря с близо 4000 лв., които даде на мним следовател

Снимка: Infomreja.bg

Въпреки предупрежденията, които отправи МВР, че в Гоцеделчевско върлуват отново телефонни измамници, 60-годишна жена е била измамена.

Тя им е дала сумата от 3 900 лева.  

Измамата е станала по стария травиален метод след обаждане по телефона.  От другата страна на слушалката мъж се представил на потърпевшата за следовател и й поискал парична сума под предлог, че съдейства за залавянето на телефонни измамници. След което хваналата се на измамата възрастна жена предала парите на алоизмамника.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

ОД на МВР-Благоевград, призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

При провеждането на полицейски операции няма практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd
loading...