60 деца от Кюстендил се запознаха с лесовъдската професия

Снимки: РДГ - Кюстендил

Експерти от Регионална Дирекция по горите - Кюстендил, проведоха  обучение с учениците от 5 и 6 клас в Основно училище „Христо Ботев“ в областния град. Проявата бе организира като част от утвърдената практика от страна на ръководството на РДГ, да бъдат правени по-масови обучения с подрастващото поколение, посветени на горите и лесовъдската професия.

„Ще продържаваме с вече утвърдената ни практиката да организирме занимания с децата, посветени на горите и на лесовъдската професия, като нашето желание е да накараме децата още от малка възраст да проявят интерес към лесовъдската професия, опазването и стопанисването на нашата гора“, посочи директорът на Регионалната дирекция, инж Здравчо Тодоров.

В мероприятието взеха участие близо 60 деца, които се забавляваха и учиха за гората и лесовъдската професия. Чрез интересни интернет игри малчуганите научиха повече за горските обитатели, дърветата и растенията, които се срещат в България и по-конкретно в родния град Кюстендил.

В двора на училището, инженер-лесовъдите показаха на подрастващите нагледно как могат да установят възрастта на дърветата.

За всички деца бяха осигурени лакомства, както и награди за победителите в он-лайн игрите, осигурени от Югозападно държавно предприятие - Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK