570 молби за подпомагане на първолаци в Гоце Делчев, 2395 - за отопление през зимата

Снимка: Infomreja.bg, архив

570 са молбите за отпускане на еднократна целева помощ за деца, записани в първи клас, подадени в Дирекция "Социално подпомагане" - Гоце Делчев до момента.

Размерът на помощта е в размер на 250 лева, а целта на отпускането е да бъдат покрити част от разходите в началото на учебната година.

Право на такава помощ имат семейства, чиито деца са записани за първи път в държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 350 лева.

Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.

Приемът на документи продължава до 30 септември. От Дирекция „Социално подпомагане" допълниха, че до момента молби за  помощ за отопление през предстоящия отоплителен сезон са подали 2395 души. Размерът на целевата помощ за отопление тази година е в размер на 72,20 лева месечно или общо 361 лева за целия отоплителен сезон - от ноември до март.

Новото тази година за нуждаещите се от подпомагане за предстоящия зимен сезон е, че е увеличен коефициентът, с който се изчислява доходът, тъй като има индексации на пенсии и повече хора ще могат да се възползват от този вид помощ. И тази година документите се подават от 1 юли до 31 октомври. Молбата се подава по постоянен адрес, лично от лицето, което кандидатства за нея. Задължително се заявява видът на ползваното отопление.

 

КОМЕНТАРИ

читател10:19 - 04.09.2015
До "оле" - никъде в публикацията не става въпрос за броя на общините от които са подадени молби. Освен това - визирах несъответствията в заглавията - за цялата община Гоце Делчев - 400 първолаци , 570 молби за подпомагане в Гоце Делчев
оле09:49 - 04.09.2015
ако знаеше да четеш щеше да знаеш и че дирекция Социални грижи отчита молбите за подпомагане за 4-те общини .Ама ука брат , трябв си
читател06:56 - 04.09.2015
"Очакват 400 първокласници в община Гоце Делчев" - "570 молби за подпомагане на първолаци в Гоце Делчев, " нещо не се връзват цифрите
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK