55-годишен почина от коронавирус в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът е транспортиран в болницата в Благоевград

55-годишен банскалия почина в благоевградската болница след като бил в критично състояние, съобщиха за ИНФОМРЕЖА от РЗИ. 

А.З. е с положителна проба за коронавирус. По неофициална информация, мъжът е имал съпътстващи заболявания.

Той е транспортиран от Банско в Благоевград на 26-и март, а от вчера състоянието му се е влошило, което наложило интубацията му. 

Направен му е тест за коронавирус, който бил положителен, вторият така и не е взет, за да потвърди.

Мъжът не е семеен, има брат, който работи в "Юлен". От фирмата концесионер заявиха:

Починалият 55-годишен мъж от Банско не е работил на лифта. Мъжът е от Банско и е служител на фабрика за мебели. „Този човек никога не е работил в ски зона Банско", каза Иван Обрейков. Той изрази съболезнования на семейството. 

Това е петата жертва на вируса в страната ни. По-рано през деня бе обявена смъртта на мъж, който е бил в тежко състояние и е бил настанен в "Пирогов".

В тежко състояние е и жената от Горно Драглище, която лежи заедно с дъщеря си в болницата. Те постъпиха в лечебното заведение на 25-и март. Майката е на 73 години, а дъщерята - на 53. 

Вчера официално от болницата е изписан 78-годишният англичанин, постоянен жител в Банско. Той е с две отрицателни проби за вируса, но ще остане под набюдение в домашни условия.

След дни се очаква да бъде изписан и мъжът от болницата в Разлог, който е работил като охрана в заведение „Хепи енд“ в Банско. Той е в добро състояние.

Две проби се очакват да бъдат потвърдени от София. И двете са на мъже – жители на Банско. Те имат грипоподобни симптоми. Ако резултатите са отрицателни, мъжете ще бъдат настанени в друго отделение на МБАЛ-Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Лоши новини12:19 - 28.03.2020
Съболезнования на семейството, но починалият човек не е работил в Юлен, а брат му е лифтаджия. Нека да е коректна информацията
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK