540 000 лв. дава Банско за световната купа по ски

снимка: infomreja.bg

540 000 лв. ще струва на община Банско престижното домакинство на четирите старта на световната купа по ски, които ще се проведат в края на февруари. Сумата предстои да бъде гласувана на предстоящата сесия на местния парламент.

Зимният курорт вече е готов за официалното откриване. В седмицата между двата старта домакините ще зарадват гостите с кулинарна изложба, концерти и истински зимен карнавал. Всички съпътстващи събития ще преминат под мотото "Това е Банско".

На 21 февруари Георги Христов ще изнесе рецитал. Същата вечер гостите ще могат да вкусят от традиционните местни вкусотии, които ще бъдат подредени в кулинарна изложба. На 23 февруари пък самодейни групи ще представят най-доброто от банския фолклор.

"Ще направим всичко възможно представянето ни да бъде на високо ниво. Надяваме се гостите и модерното, и старото лице на нашия град- с неговата култура, традиции, песни, танци и местни гозби. Защото комбинацията между старото, традиционното и модерната ски зона прави Банско толкова уникално и специално място“, заяви кметът Георги Икономов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK