52-ма са кандидатите за кметове в деветте общини в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Вижте кои са те!

52-ма са кандидатите за кметове в деветте общини на територията на Област Кюстендил.

Вижте по общини кои са кандидатите и от кои партии са издигнати!

КЮСТЕНДИЛ

10 са кандидатите за кмет на община Кюстендил. Това показва справка на ИНФОМРЕЖА в Общинската избирателна комисия, след като приключи регистрацията на кандидатите за кмет на община, кметство и листи за общински съветници.

Вчера официално обяви кандидатурата си за кмет на Кюстендил, досегашният градоначалник Петър Паунов. Той е издигнат от Коалиция „ГЕРБ“, в която влизат 13 партии.

Малко по-късно от ПП „Партия на зелените“ обявиха номинацията си за кмет и на инж. Огнян Атанасов, който беше общински съветник в последния мини парламент.

В кметската надпревара влиза и Кристиян Иванчов от КП „Продължаваме Промяната – Демократична България“. До този момент той заемаше поста на заместник-областен управител в ОА – Кюстендил. За вота на кюстендилци ще се бори и Младен Ризов – също общински съветник в местния парламент. Той влиза в кметската надпревара от МЕСТНА КОАЛИЦИЯ АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ.

Мира Миркова – криминалист, е кандидатът за кмет на Кюстендил от ПП „Възраждане“. От страна на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ще се яви Йордан Тодоров. Той бе един от първите, които се обяви, че влиза в битката за кмет на Кюстендил. Тодоров е юрист и досегашен общински съветник.  

„ЛЕВИЦАТА!“ влиза в кметската битка с д-р Юрий Хранов, който работи като гинеколог в голяма столична клиника.

Сред вписаните кандидати за кмет на общината са и Катя Николова от ПП „БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ ЗА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ“, Здравко Милев от КП „НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ“ и Стоян Иванов от ПП „ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ“.

ДУПНИЦА

9 са регистрираните кандидати са кмет на община Дупница. Това показват данните от Общинската избирателна комисия.

Сред регистрираните са бивши кметове на града на барикадите, както и настоящия кмет инж. Методи Чимев от ПП ГЕРБ. В битката за вота влиза бившите кметове на Дупница Първан Дангов, издигнат от КП „БСП за България“, д-р Панчо Панайотов, предложен от партия „НИЕ ИДВАМЕ“ и Атанас Янев, който е независим кандидат за кмет.

С амбиции да управляват Дупница са вписани и Методи Захаринов – независим кандидат за кмет, Костадин Костадинов, предложен от местната коалиция „КОД“ ( Консервативно Обединение на Десницата – ВМРО – Български възход), Катя Георгиева - „ИМА ТАКЪВ НАРОД“, Милен Попов - „СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ“ и Иво Николов Ников кандидат за кмет от  „Продължаваме Промяната – Демократична България“

БОБОВ ДОЛ

5-ма са кандидатите за кмет на община Бобов дол. Според регистрациите в общинската избирателна комисия това са  Любен Йорданов Станчев - ПП „КОНСЕРВАТИВНО ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЕСНИЦАТА”/ПП”КОД”/, Владимир Атанасов Станоев – ПП Възраждане, Юлиан Любчов Божанов – ПП ГЕРБ, Петър Атанасов Василев – ПП „ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ”.

Досегашният кмет на Бобов дол- адв. Елза Стоянова Величкова е издигната от местна коалиция „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ (Партия на ЗЕЛЕНИТЕ, БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ИМА ТАКЪВ НАРОД, ЗАЕДНО ЗА СИЛНА ОБЩИНА)”.

РИЛА

4-ма са кандидатите за кмет, които ще се борят за вота на жителите на община Рила. Това са Елена Георгиева Александрова - Георгиева, издигната от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“, Таня Иванова Булянска от Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“, Георги Давидков Кабзималски, издигнат от Партия „ ГЕРБ“ и Владимир Георгиев Владимиров, издигнат от Коалиция „ БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ за кандидат за кмет

КОЧЕРИНОВО

С един повече са кандидатите за кмет в община Кочериново. В Общинската избирателна комисия документи са депозирали ИВАН СИМЕОНОВ МИНКОВ -  кандидат за кмет от ПП „ГЕРБ“.

Регистрация са направили и ДИМИТЪР ИГНАТОВ ВРЕТЕНАРСКИ от Коалиция „Продължаваме Промяната- Демократична България“, СТАНИСЛАВ ВЛАДИМИРОВ ГОРОВ, предложен от КП „Граждани за Общината, ЛЮБКА НИКОЛОВА ДЖОНОВА - кандидат за кмет на община Кочериново, предложена от ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Бившият кмет КОСТАДИН ПЕТРОВ КАТИН също ще се яви на местните избори, като неговата кандидатура за кмет е от ПП „БЪДЕЩЕ ЗА РОДИНАТА“

САПАРЕВА БАНЯ

5-ма са и кандидатите за кметове и  в община Сапарева баня. В битката за вота на 29 октомври влизат ВАСИЛ ГЕОРГИЕВ МАРГИН - МК „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (КП „БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ“, ПП „ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“), ЯВОР ИЛЧОВ ДАМЯНОВ, който е издигнат от КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ и ДИМИТЪР ХРИСТОВ ДЖОРГОВ, който е кандидат за кмет от ПП „Има такъв народ“.

Калин Георгиев Гелев е кандидатът за кмет на Община Сапарева баня, който е издигнат от ПП ГЕРБ, а Ангелина Георгиева Станоева влиза в кметската надпревара от ПП „Възраждане“.

НЕВЕСТИНО

За вота на жителите на община Невестино ще се борят четирима кандидати. Това е дългогодишният Димитър Иванов Стаменков, който се явява като независим кандидат за кмет.

Визборната надпревара ще участват и Любомир Христов Димитров, предложен от местна коалиция ВМРО-БНД /ПП „ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“, ПП“ГЕРБ“, ПП“ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“, ПП“БЪДЕЩЕ ЗА РОДИНАТА“/, Антоанета Симеонова Георгиева, от Коалиция “ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА- ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ и Юлиян Йорданов Атанасов, предложен от ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“

БОБОШЕВО

Кандидатите за кметове в Община Бобошево също са петима. Регистрации са направили Стефан Борисов Тачев, който е предложен от МК ,,Граждани за Общината“, Иван Методиев Каназирски от политическа партия „ГЕРБ“ и Антоанета Николова Йорданова – ПП Възраждане.

Свои кандидати са предложили и от БСП в лицето на досегашният кмет Крум Маринов, и „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“, които са издигнали  Венцислав Димитров Цветин.

ТРЕКЛЯНО

В най-малката Община в България – Трекляно, също кандидатите за местния вот за петима. В кметската надпревара влиза отново досегашният кмет Радко Петрунов, издигнат от КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“.

Ани Симеонова е кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ, а Денчо Спиров от ПП Възраждане.

Райна Татарникова също ще се бори за вота на жителите на Трекляно, като тя е издигната от КП „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK