52-годишен гастарбайтер от Кочан оцеля по чудо след тежко ПТП край Копривлен, предизвикано от млада шофьорка

Снимки: Infomreja.bg

Тежка катастрофа между два автомобила стана снощи около 22 часа на международния път за Гърция, в района на бензиностанция в хаджидимовското село Копривлен. 

52-годишен шофьор от село Кочан, община Сатовча, по чудо оцеля и се размина само със счупена капачка на коляното.

Пътният инцидент бил предизвикан от млада водачка, по първоначална информация от село Абланица, която с лек автомобил „Сеат Ибиза” се забила във "Фолксваген Голф", който вследствие на удара се врязал и буквално се разбил в бензиностанцията в Копривлен.

От управляваната от 52-годишния Росен Башев от Кочан кола нищо не става повече, коментираха свидетели на зверския сблъсък.

Башев живее в Гърция и снощи се прибирал за почивните дни в родното си село. За него се знае, че е професионален шофьор и години наред е работел като линейкаджия към Здравната служба в Сатовча.

До пътно-транспортното произшествие се стигнало, след като на излизане от Копривлен младата водачка не обърнала внимание, че по главния път се движи лек автомобил и навлязла в неговото платно, за да се преустрои. Така се забила с висока скорост в идващия откъм Гърция автомобил на 52-годишния мъж от Кочан.

Веднага на място са пристигнали дежурните екипи на „Спешна помощ” и РУ-Гоце Делчев. И двамата водачи са закарани за медицински преглед и проби за наличие на алкохол в МБАЛ "Иван Скендеров", където е установено, че Росен Башев е със счупена капачка на крака, а водачката на другия автомобил се е отървала само със стрес и уплаха.

Младата шофьорка, предизвикала тежката катастрофа, от страх и притеснение дори припаднала в здравното заведение, коментираха свидетели.

52-годишният мъж е приет за лечение в травматологично отделение на болницата в Гоце Делчев. За утре лекарите са насрочили операция.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK