500 кг кокаин е намерен на борда на "Верила"

Снимка: БНТ

Информацията е получена у нас от разследващите в Ирландия

500 кг. е кокаинът, намерен на кораба "Верила". Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов като се позова на информация, получена у нас от разследващите, пише БНТ.

Плавателният съд е задържан в ирландското пристанище "Шанън Фойнс" от вторник вечерта. Екипажът е 18-членен: 17 българи и един украинец.

Корабът е трябвало да пренася зърно от Канада до Ирландия. Според единият от сайтовете за морска навигация обаче първо корабът "Верила" е отплавал от Бразилия.

От „Параходство Български морски флот“ АД заявиха, че към момента разполагат единствено с информация, че се провежда специализирана полицейска акция по претърсване на кораба във връзка със съмнения за участието му в наркотрафик.

"Ако това бъде доказано по надлежен ред, то ще представлява тежко престъпление и същевременно грубо погазване на ценностите, вътрешните правила, политики и процедури на „Параходство Български морски флот“ АД, което е дружество със 131-годишна история и с безупречна репутация в международното търговско корабоплаване", посочват от Параходството.

Ръководството на „Параходство Български морски флот“ АД ще окаже пълно съдействие на всички компетентни власти и органи за разкриване на обективната истина, като се надява по отношение на виновните лица да бъде приложена цялата строгост на закона и те да изтърпят съответните наложени наказания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK