500 абсолвенти от Правно-историческия факултет получиха дипломите си

Снимки: ЮЗУ

500 бакалаври и магистри, възпитаници на Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград, получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония днес бяха отличени и 25-те отличници на випуск 2015.

На церемонията изпълнителният директор на Института по публична администрация към Министерски съвет на Република България Павел Иванов връчи дипломите на отличните студенти, а зам.-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Георги Апостолов – плакетите за отличен успех. С най-висок успех 6.00 от семестриалните и държавните изпити се дипломира Катерина Урджанова от специалност „Връзки с обществеността“.

Сред отличените студенти с плакет на университета са и София Андонова, специалност „Връзки с обществеността“, Таня Грозданова, специалност „Публична Администрация“, Глория Данчева, специалност „Право“, Моника Асенова, специалност „Международни отношения“, Джулия Цурева, специалност „Европеистика“.

Приветствие към дипломантите от името на ректора – доц. д-р Борислав Юруков, произнесе неговият заместник доц. д-р. Георги Апостолов. 

„Бъдете отговорни и мъдри в делата си, отстоявайте непреклонно позициите си, борете се за това, в което вярвате, не се огъвайте пред трудностите и препятствията, които неизбежно ще се появят в живота ви“, каза доц. д-р Георги Апостолов в приветственото слово. Успешна професионална реализация и „На добър час“ в живота, пожела доц. Апостолов на абсолвентите, а към техните родители изрази искрена благодарност.

Деканът на факултета проф. д-р Габриела Белова пожела на дипломантите много късмет в живота и изрази увереност, че завършилите Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще успеят в реализацията си. 

Специален музикален поздрав към завършващите от специалностите „Право”, „Международни отношения”, „Публична администрация”, „Европеистика”, „История” и „Връзки с обществеността отправиха и ученички от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград.

Сред официалните гости на дипломирането бяха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова, зам.-председателят на Адвокатската колегия в Благоевград адвокат Петко Ненов, секретарят на Адвокатската колегия адвокат Мария Георгиева, зам.-директорът на ОД на МВР - Благоевград Петър Зашев, Саша Алексова, съдия от Административен съд – Благоевград, д-р Незабравка Стоева, член на ВСС и др. 

Правно-историческият факултет е най-големият факултет в Югозападния университет. Приоритетни цели на ръководството са постоянно поддържане на академична общност, която формира личности не само в професионален, но и в общочовешки план. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK