5 жертви, 1.7 милиона евакуирани и 800 хил. без ток заради урагана "Флорънс"

Снимки: БГНЕС

Метеоролозите предупреждават за риска от животозастрашаващи наводнения в части от Северна и Южна Каролина и Вирджиния заради бурята "Флорънс".

Тя отслабна от ураган в тропическа буря, но продължава да наводнява източния бряг с дъждове, събаряйки дървета и нанасяйки щети на къщите в засегнатите части, съобщава Би Би Си.

Бурята бавно преминава през източните щати с ветрове със скорост 105 км/ч. Към момента са съобщени 5 смъртни случая, свързани с "Флорънс", а хиляди хора са настанени временно настанени в убежища.

Евакуацията заплашва да засегне 1.7 милиона човека в региона. Сред жертвите има майка с малко дете, които са загинали, след като дърво пада върху къщата им.

Двама мъже на 70-годишна възраст. Единият е бил убит, докато се е опитвал да свърже електрически генератор, а за смъртта на другия са виновни силните ветрове.

Една жена почина, след като получи инфаркт, за съжаление линейката не успя да стигне до дома и навреме, тъй като дървета са блокирали улицата, стигаща до дома ѝ.

Очаква се "Флорънс" да излее близо 70 трилиона литра дъждовна вода над американска почва, написа в Туитър метеорологът Раян Мауе.

Около 800 000 човека са без ток в Северна Каролина. Местните власти предупредиха, че възвръщането на захранването може да отнеме дни или дори седмици. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK