48-годишен нападна охраната в хипермаркет в Перник

Снимка: Infomreja.bg

И още от криминалната хроника в Пернишко...

48-годишен перничанин е задържан за нанасяне на телесна повреда на охранител.

Инцидентът е възникнал вчера, в голям магазин в пернишкия кв. „Изток“. 48-годишен мъж отишъл да пазарува, но опитал да влезе в хипермаркета без количка, нарушавайки установените разпоредби. Бил предупреден от охраната и въпреки това влязъл. След отказ да бъде обслужен, се саморазправил с 34-годишен охранител, като му нанесъл удари в областта на главата. Пристигналите на място полицаи го задържали и му е наложена 24-часова полицейска мярка.

Започнато е бързо производство по чл. 131, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. 

17-годишен на съд за притежаване на наркотични вещества.

През месец август 2019 г., в гр. Перник бил проверен тогава 15-годишен тийнейджър. От него полицаите иззели близо 4 грама амфетамин. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателна кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „надзор“ от инспектор „Детска педагогическа стая“.

26-годишен е пострадал при пътнотранспортно произшествие.

Катастрофата е станала вчера, около 13, 30 ч., на разклона за с. Дивотино. Ударили се лек автомобил „Фолксваген Бора“, управляван от 52-годишен перничанин и „Алфа Ромео“ с водач 26-годишен също от областния град. След преглед в болнично заведение е установено, че по-младият е с фрактура на лъчева кост на горен крайник. Причините за случилото се са в процес на установяване. Извършен е оглед на местопроизшествието и е започнато досъдебно производство. 

59-годишен е управлявал автомобил след употреба на алкохол.

Около 15, 00 ч. вчера, в гр. Радомир е проверен лек автомобил „Опел Тигра“ с водач 59-годишен от с. Углярци. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 25 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е започнато бързо производство по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Досъдебно производство за нарушаване на задължителната карантина е започнато от служители на РУ – Брезник. 

Вчера, полицаи от районното управление проврели 45-годишна жена, поставена под задължителна карантина от РЗИ във връзка с пандемията от коронавиру. Брезничанката не била открита на адреса посочен за коткат. Органите на реда предприели действия за установяване на карантинираната и жената била открита на автобусна спирка в града. 

Започнато е разследване по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс и работата продължава под надзора на прокуратурата. Законът предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK