46 автомобилисти мерят сили на 4-километровото трасе до Делвино този уикенд

Снимка: СК "Диамо" - Благоевград

Втори кръг от Шампионата на България по автомобилизъм стартира тази събота и неделя в Благоевград.

Силен списък със заявени участници разпространиха днес от клуба организатор - "Диамо". 46 са автобилистите, които ще мерят сили на 4-километровото трасе с посока село Делвино.

Както всяка година, интересът от страна на пилоти от Гърция и Македония не липсва, шест са чужденците, които ще участват в състезанието. От целия списък се отличава не едно, а две дамски участия - на Ива Русинова и Диана Стоянова, които застават на старт наравно с мъжете и ще опонират за позиции в техните класове. 

Миналогодишните шампиони Любен Каменов, Любомир Мечков, Ивелин Чапанов и Йордан Тодоров ще направят силна битка за челно класиране. Мероприятието се организира от Спортен клуб "Диамо", Община Благоевград, Българската федерация по автомобилен спорт и партньори.

"Щастлив съм, че интересът към състезанието е толкова голям, това ни мотивира още повече. Силни автомобили и най-добрите пилоти от Планинския шампионат на България ще участват в "Планинско изкачване Благоевград 2016". Целият екип на "Диамо" организираме с много желание това събитие. Надявам се всичко да протече нормално и безаварийно. Готови сме с подготовката, в петък ще измием с водоноски от финала до старта цялото трасе и в събота - на старт", заяви шефът на клуба Георги Стоянов.

Ето и програмата на състезанието: 

Административен и технически преглед: Събота, 16 април 2016 г., от 08:00 до 11:50 часа - пл. "Македония", гр. Благоевград

Официално откриване на състезанието: 16 април 2016 - 12:30 часа LARGO Mall, гр. Благоевград

Спира се движението по трасето – 13:30 часа

Брифинг: LARGO Mall, гр. Благоевград – 13:00 часа

Начало на официалната тренировка : 14:30 часа – 3 манша

НЕДЕЛЯ:

Спира се движението по трасето – 09:00 часа

Старт на състезанието: 17 април 2016, 10:00 часа – 3 манша

Награждаване: 17 април 2016 – 15:00 часа, място: на старта

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK