4 години затвор за полицая изнасилвач Васил Бойчев

снимки: infomreja.bg

На 4 години затвор бе осъден бившият полицай Васил Бойчев от Благоевград. Той бе признат за виновен за това, че е осъществил полов акт със своята съседка Роза Манова, използвайки сила, удари и заплахи.

Бойчев ще лежи в открито затворническо общежитие, като ще му бъде приспаднато времето, в което е бил в ареста. Освен това той ще трябва да плати на жертвата Роза Манова 10 000 лв.

"Присъдата е абсолютно несправедлива, не се чувствам виновен, Роза лъже, защото крие истината от съпруга си. Нека тя да каже какво се е случило на 24 септември миналата година, когато се качи в личната ми кола", заяви Васил Бойчев секунди след като чу присъдата, наложена му от съдия Татяна Богоева-Маркова.

"Абсолютно несправедлива присъда, която няма нищо общо с истината. Няма изнасилване, а доброволен полов акт", каза адвокат Любен Панайотов - защитник на Бойчев. Той допълни, че влагалището на Роза Манова не е било разкъсано, което означава, че не е имало насилствен полов контакт. Адвокат Панайотов припомни биологичната експертиза, която установила, че няма нито капка кръв по бельото на Манова. 

"Заради присъда като тази в България казват, че няма истинско правосъдие", бе категоричен Панайотов.

Жертвата Роза Манова изслуша мълчаливо присъдата. Тя бе придружена от съруга си, но и двамата отказаха коментар.

 

КОМЕНТАРИ

jjjjjjjjjjjjjjjj11:19 - 22.07.2011
tryabvase i nego da iznasilyat ili pone deteto mu,malko mu e pone 40 godini trqabvase
Пешо23:07 - 21.07.2011
Малко ти е
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK