4 фирми изкупуват черешите в Кюстендилско

снимки: infomreja.bg

4 фирми ще изкупуват черешите на територията на Кюстендил, стана ясно след проведена среща между общинска администрация, кметски наместници, полиция и жандармерия. Това са фирмите – „Фаворит – РИК”, „Серена”, „Иво Димитров - 65” и „Бул фрут”.

Общо 106 са заявените до този момент пунктове за изкупуване на „червеното злато” на Кюстендил. ”Впечатленията са, че реколтата е добра. Надяваме се на спокойна кампания, отпуските на кметовете по селата, където има череши, са спрени до 10 юли. Същинската дейност на изкупвачите ще стартира от началото на следващата седмица”, обяви след срещата кметът на Кюстендил Петър Паунов.

По негови думи тази година ще бъде отделено засилено внимание и на каруците, които преминават през малките населени места. Берачите пък трябва да бъдат извеждани от собствениците на масиви, а плодовете ще бъдат предавани на пунктовете само срещу документ за собственост.

„Организацията по опазване на селскостопанската продукция няма да се различава от тази през изминалата година. Мисля, че практиката ни е добра, не допускаме кражби от масивите. Имаме организация по извозването на работници от кв. "Изток". И тази година ще има два подвижни контролно-пропускателни пункта, като първият ще бъде в района на Коняво”, каза заместник-директорът на ОД на МВР – Кюстендил Елиян Стамболийски.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK