38-годишен мъж от Варна е загиналият при катастрофата край Попово

Снимка: БГНЕС

Варненецът е навлязъл в насрещното и се е блъснал в ТИР

38-годишен мъж от Варна е загиналият при тежката катастрофа край Попово. Както ИНФОМРЕЖА писа, инцидентът стана към 19,30 часа снощи на около 2 км от град Попово в посока Бяла.

38-годишният варненец управлявал лек автомобил «Рено Меган» със софийска регистрация – фирмена собственост, когато на десен завой, вследствие на движение с несъобразена скорост, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно в товарен авомобил «Скания» с шуменска регистрация с прикачено към него полуремарке, управляван от правоспособен 33-годишен водач от гр. Нови Пазар.

В резултат на настъпилото пътно-транспортно произшествие водачът на лекия автомобил е загинал на място. На водача на товарния автомобил е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техничеко средство алкотест «Дрегер», която е отрицателна. Взета му е и кръвна проба за химическо изледване.

Шофьорът на камиона е прегледан в МБАЛ-Търговише, където е установено, че няма сериозни нзранявания. Оставен е в лечебното заведение за наблюдение. По случая е образувано доъдебно производство по описа на РУ-Попово.

Към момента е създадена временна организация на движеието на МПС в участъка - то се осъществява в едната лента и се регулира от служители на РУ-Попово. Предстои временно затваряне на целия участък, за да бъде изтеглен с помощта на специализирана техника намиращият се на пътното платно товарен автомобил, след което движението в участъка ще бъде напълно възстановено, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Търговище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK