36 пилоти заявиха участие в планинско рали “Диамо”

снимка: infomreja.bg

Рекорден брой участници ще се пуснат във втори кръг от Националния шампионат на България – Планинско “Благоевград 2012”. До момента заявка са подали 36 пилоти от България и Гърция. Организаторите имаха идея състезанието да бъде и Балканско, но в съседна Македония също има рали, което спря от участие три автомобила.

Състезанието в Благоевград се организира от Община Благоевград, БФАС и АСК “Диамо”. Специален гост на ралито ще бъде новият президент на БФАС Радослав Козлеков, който утре ще бъде официално вписан като шеф на федерацията.

Трасето за провеждане на състезанието се запазва, както и в предишните година. Дължината е 4 км., с максимален наклон 20% в посока село Делвино. В събота от 12.30 часа на площад “Македония” е официалното откриване, непосредствено след техническият преглед на автомобилите.

В неделя 27 май от 10.00 часа е първият манш, а три часа по-късно е награждаването на призьорите. Домакините от АСК “Диамо” ще участват със 7 автомобила, а с най-големи шансове за купа е Диана Стоянова. Клуб “Автолукс” пък ще бъде с трима свои представители, сред които и Димитър Тахтаджийски.

Основен фаворит за първото място в комплексното класиране си остава Илия Царски, като основен конкурент ще му бъде Тихомир Златков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK