36-годишен от Петрич стана рекордьор на седмицата, спипаха го да шофира с 2,74 промила алкохол

Снимка: Infomreja.bg, архив

Петима пияни водачи на МПС от Сандански, Разлог, Благоевград, Петрич и Гоце Делчев са спипани да шофират в нетрезво състояние през почивните дни.

С рекордните 2,74 промила алкохол в издишаният въздух „знаменосеца на седмицата” е 36-годишният Е.Т.от Петрич, който служителите на РУ заловиха снощи около 21:00 часа да управлява лекия си автомобил „Волво” след солидна почерка и мъртво пиян.

С близо 2 промила алкохол по улица „Св. Климент Охридски” в Разлог униформените се спрели в неделя около 00:40 часа, движещ се на зиг-заг лек автомобил „Опел Вектра”. След направеният тест за алкохол на 47-годишния му водач Л.Д. от Разлог, полицаите установили, че той управлява лекия си автомобил с 1,98 промила алкохол в издишаният въздух.

На 31.07.2016г. около 01:05 часа в района на Кресна, 45-годишният Р.А. от Благоевград е управлявал лек автомобил „Опел Астра”, също с рекордните 1,96 промила алкохол в издишания въздух.

Тази сутрин около 03:30 часа по ул.”Стара планина” в Гоце Делчев, полицаите от РУ са попаднали на пияния 20-годишен В.Ч. от Гоце Делчев, който е управлявал лек автомобил „БМВ” с наличие на 1,36 промила алкохол в издишания въздух.

Със шофьорската си книжка за месеци предстои да се раздели и 43- годишният Г.С. от Сандански, който седнал зад волана на лекия си автомобил „Опел Астра” също след як запой. Полицейските служители стопирали за проверка в петък вечерта - около 00:10 часа, 43-годишният шофьор на ул.”Чудомир Катранджиев”, на който направения му тест показал 1,73 промила алкохол.

И срещу петимата заловени пияни през двата почивни дни са образувани досъдебни производства за управление на МПС в нетрезво състояние.

Проверките на водачите в област Благоевград продължават. Те се извършват с цялата им строгост, според законовите разпоредби и по всички направления, коментираха полицейските служители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK