34 души започнаха работа по проекта “Грижа в семейна среда” в община Разлог

снимки: Община Разлог

34 души започнаха работа по социален проект на Община Разлог. Проектът “Грижа в семейна среда” е финансиран на 100% от Европейския съюз и е на стойност 206 237 лева.

Кметът инж. Красимир Герчев подписа трудовите договори на 34 домашни помощници. За период от 12 месеца те ще работят като домашни детегледачи и санитари и ще се грижат за 60 души със специални потребности.

Домашните санитари и детегледачи полагат постоянни грижи за деца и възрастен с трайно увреждане или тежко болни за задоволяване на ежедневните им потребности в рамките на непълен работен ден.

Единият вид предоставени  почасови услуги  в рамките на проекта са за лична помощ на нуждаещите се лица, които се изразяват в помощ за поддържане на лична хигиена, помощ при хранене, помощ при вземане на лекарства, предписани от лекар, придружаване до учебна или детско заведение, болнично заведение и др. се предоставят от 12 броя „детегледачи”.

Другият вид почасови социални услуги, които се предоставят по проекта от 22 броя „домашни санитари” са свързани с комунално-битови дейности като пазаруване, поддържане на хигиената в жилищното помещение, извършване на дребни битови ремонти, административни услуги и плащания.

Социалните услуги се предоставят чрез Звено за услуги в домашна среда към Общинско предприятие „Домашен социален патронаж” - гр. Разлог.

Проектът “Грижа в семейна среда”, който община Разлог спечели е финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK