337 поети с 1011 стихотворения се включиха в 11-ия национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов“

Снимка: Читалище "Братство", архив

337 поети с 1011 стихотворения взеха участие в тазгодишното издание на националния конкурс за поезия „Биньо Иванов“. Надпреварата бе анонимна, а авторите бяха оценявани от жури в състав: Константин Еленков, Анжела Димчева, Димитър Христов, Благой Ранов и Методи Джонев.

Първа награда журито определи за Георги Николов от Харманли за стихотворението „Петър и петелът”. Втората награда отива при Атанас Янев - с. Енина, община Казанлък, за стихотворението „Възкресение”, а с трета награда е отличен Димитър Събов от София за стихотворението „Завръщане”.

Специалната награда на Община Кюстендил се дава на Стамена Дацева от Разград за стихотворението „Тъга”, специалната награда на МИКЦ – Кюстендил отива при  Ваня Велева от Ямбол за стихотворението „Под свъсените вежди на пейзажа”, на Мария Иванова-Фьон от София за стихотворението „Никаква гара за двама” се дава специална награда на  Европа Директно – Кюстендил и специалната награда на читалище „Пробуда 1961“ - на Васил Петров от София за стихотворението „Ще отметна плаща на съня”.

Централното кюстендилско читалище „Братство“ тази година дава четири специални награди на Ивета Данаилова от София за стихотворението „Слънчогледите са слънцеяди”, Георги Драмбозов от София за стихотворението „Моите мъртви приятели”, Цвета Делчева от София за стихотворението „Младият критик” и Василка Якимова, литературен клуб „Бащино огнище”, НЧ „Спасовица 2008” - с. Николичевци - за стихотворението „Мама”.

Литературният конкурс е ежегоден. Организира се от читалище „Братство 1869” и Община Кюстендил и се провежда под патронажа на кмета на Общината Петър Паунов. Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

Резултатите от конкурса са публикувани на интернет страницата на читалището: www.bratstvokn.org.  Официалното награждаване ще бъде на 29 май от 18:00 ч. в читалище „Братство 1869” - Кюстендил, зала „Велики учители”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK