3,36% са гласували до 10.00 часа на балотажа в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

ОИК: Избирателите да изчакват търпеливо разписките от машините!

3,36% е избирателната активност към 10 часа на провеждащия се днес втори тур на частичните избори за кмет на община Благоевград.

До този час са упражнили правото си на вот 2 202-ма избиратели спрямо 2214 през изминалата неделя.

Активността е с 0,02% по-ниска от тази на първи тур миналата неделя, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Жалби и сигнали за нарушения на изборния процес не са постъпвали до момента в ОИК-Благоевград. Вчера ОИК се е произнесъл по няколко казуса. 

Двама от членовете на СИК не са се появили в началото на изборния ден, но след 10-15 минути все пак са дошли в Комисията, уточни председателят Мартин Бусаров.

Засечени са проблеми с гласоподаватели, които бързат да изтеглят разписката от машината, преди тя да е отпечатана напълно.

„Призоваваме гражданите да бъдат по-търпеливи и да изчакват спокойно разписките си, иначе се създават проблеми с машините и те трябва да бъде извършвана нова настройка на машините", коментира заместник-председателят на ОИК-Благоевград, Йордан Симонски.

В две от секциите - 38 и 123-а, се е наложило вотът да бъде прекъснат именно заради издърпване предварително на разписката. В друга секция при поставяне на картата за гласуване в машината е оказан по-силен натиск, който е бил предпоставка картата да бъде счупена неволно.

"Членовете на СИК-овете скучаят, защото в секции от по 500 избиратели са гласували до момента 16 души", каза Бусаров.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//