33 са опасните сгради в община Гоце Делчев

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg, архив

33 опасни сгради констатира на територията на община Гоце Делчев комисията, назначена от кмета Владимир Москов. Четиричленната комисия с председател инж. Стоян Марков извърши обследване на техническото състояние на сгради, огради, гаражи, подпорни стени, второстепенни селскостопански постройки и други негодни за ползване сгради, които са застрашени от самосрутване или застрашават живота и здравето на гражданите на територията на общината.

Констатираните опасни сгради и съоръжения са 33 на брой, като 9 от тях са в град Гоце Делчев. Освен тях 3 са потенциално опасните сгради в село Мусомища, 8 - в село Брезница, 4 - в село Делчево, 5 - в село Корница и 4 - в село Лъжница.

В град Гоце Делчев деветте потенциално опасни сгради са с паянтови конструкции и се намират на улиците „Пирин”, „Иларион Макариополски”, „Завоя на Черна”, „Полковник Дрангов”, „Братя Миладинови”, „Серес” и „Петър Сарафов”.

В село Брезница в списъка на потенциално опасните сгради и съоръжения влизат 6 паянтови сгради и две подпорни стени. Едната от тези подпорни стени се намира на улица „Цар Калоян”, а другата е на улица „Суда”.

Всички 33 констатирани опасни сгради на територията на община Гоце Делчев са частна собственост.  Комисията спази поставения срок от Областната управа във връзка с обследването на опасните сгради на територията на община Гоце Делчев и информацията ще бъде предоставена на областния управител Костадин Хаджигаев до 9-и май, съобщиха от общинска администрация.

Комисията за обследване на опасните сгради бе назначена от кмета Владимир Москов след заповед на областния управител поради зачестилите срутвания и аварии в сградния фонд в региона.

Както ИНФОМРЕЖА писа, на 23 март на централната улица "Търговска" в Гоце Делчев се срути балкон от стара сграда, частна собственост. Бетоновите отломки от неукрепения балкон паднаха на тротоара. За късмет инцидентът стана през нощта, когато на най-оживената улица не е имало хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK