318 четвъртокласници от община Гоце Делчев се явяват на външно оценяване по математика

Снимка: Личен архив

318 са четвъртокласниците в община Гоце Делчев, които днес се явиха на националното външно оценяване по математика. 196 са от основните училища в града, а 122-ма - от училищата в населените места в общината.

С този изпит се дава старт на поредицата традиционни изпити за учениците, които всяка година се провеждат през месец май.

Изпитването е писмено и се провежда едновременно за учениците от всички паралелки от IV клас в училището, в което се обучават децата.

"Малката матура" по математика днес започна в 10.00 часа и продължи един учебен час. За учениците със специални образователни потребности изпитът бе с продължителност два учебни часа.

Препитването по математика бе тест, които съдържа 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора. От тях учениците трябваше да изберат единствения верен. В теста има и 3 задачи от отворен тип.

20 точки е максималният резултат, който могат да получат четвъртокласниците при днешното външно оценяване.

Писмените работи на учениците ще бъдат оценени от училищна комисия по определени от просветното министерство критерии и изисквания, след което броят точки ще бъде нанесен върху писмената работа на ученика.

Оценката от националното външно оценяване не влияе на годишния успех.

За децата от 4 клас предстоят външни оценявания по български език и литература на 12 май, на 13 май - по „Човекът и природата“ и на 16 май - „Човекът и обществото“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK