300 творби и стотици таланти от България "римуваха с аромат на канела"

Снимка: Infomreja.bg

Конкурсът на ИНФОМРЕЖА показва талантите на България

На Коледа стават чудеса, се казва в един познат рефрен.

Да, коледно чудо стана и в ИНФОМРЕЖА благодарение на всички участници, техните родители и учители в конкурса „Рими с аромат на канела“.

Официално неговият краен срок изтича днес и официално можем да направим една кратка равносметка.

Неочакван, красив, обичан, талантлив – това е конкурсът за екипа ни и журито, което се оттегля, за да разгледа всички стихотворения, получени в електронната ни поща.

Тази година броят на участниците, техните стихотворения и умения надскочиха всички очаквания. 304 деца на възраст от 6 до 18 години твориха в името на „Римите“. А броят на творбите е почти двоен, тъй като има участници, които ни изумиха с повече от една творба и с огромния си талант.

Откъде са всички тези прекрасни автори?

Отвсякъде! От цяла България. Отново мащабите на конкурса надминаха всякакви граници в името на словото! Ще изброим само малка част от населените места, от които са нашите поети: София, Враца, Дулово, Шумен, Разлог, Банско, Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Г. Драглище, Берковица, Левски, Пловдив, Лом, Ловеч, Исперих, Русе, Гълъбово, Хаджидимово, Белица, Кърджали, Хасково, Самоков, Свиленград, Димитровград, Стара Загора, Нова Загора, Велико Търново, Мъглиж, Тетевен, Габрово, Руен, Преображенци, Раднево, Дряново, Царево, Бургас, Добрич, Сатовча, Карнобат, Пирдоп, Бачево… И ако не откривате своя град или село, то да знаете, че списъкът е твърде дълъг.

Изумени сме от организацията и прекрасните послания, които ни изпратиха класните ръководители, учители, директори на учениците от различните училища, читалища, школи, клубове в страната. И тъй като не можем да не подминем именно тази отдаденост, учителите също ще бъдат отличени за първи път тази година!

Получихме много есета и рисунки. Макар че конкурсът има поетична насоченост, няма да пренебрегнем труда и таланта на учениците. Ще ви покажем техните умения!

С пъстри видеа ученици пък ни представиха тяхната Коледа в рими… очаквайте ги на екрана!

Какво предстои?

Четене! Сортиране… Няма да е лека задачата да бъдат избрани 9 отличени, не ги наричаме победители, защото всеки участник е показал изключителен талант и уникалност, затова ще получи и своя сертификат за участие!

Журито в състав – д-р Александра Димитрова и д-р Люба Атанасова, ще превърнат празниците си в още по-красиво време, разглеждайки стихотворенията на всички.

До 31 декември очаквайте и класирането, а за подаръците са се погрижили нашите безценни партньори от: Община Банско, Община Благоевград, Община Разлог, ЮЗДП, ЮЗУ „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград, Басейнова дирекция – Западнобеломорски район, Областна дирекция „Земеделие“, Областен кооперативен съюз – Благоевград. Те са институциите, в които работят отдадени и добри хора, превръщащи мечтите в реалност. Благодарим ви!

Уважаеми участници,

Вие превърнахте най-хубавото време от годината в истински запомнящ се празник за всички нас. Националният поетичен конкурс „Рими с аромат на канела“ се оказа най-големият по мащаби, организиран през декември.

Вашите творби няма да останат незабелязани, защото сме подготвили „Коледна библия“ – компилация на всички стихотворения, които ни изпратихте. В нея всеки ще се запознае с участниците и тяхното творчество!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK