30 млади художници бяха наградени с грамоти и медали от „XIII Конкурс за детска рисунка – Перник 2020“

Снимки: Община Перник

Голямата награда на кмета на община Перник бе отредена за 10 - годишната Александра Емилова

30 творби на млади художници от цялата страна бяха наградени с грамоти и медали от „XIII Конкурс за детска рисунка – Перник 2020“. Конкурсът бе проведен през месец април, но заради извънредното положение награждаването бе отменено. Авторитетно жури, в което участваха преподаватели от Националната художествена академия оцени изпратените над 160 творби и избра наградените в различните категории.

Голямата награда на кмета на община Перник бе отредена за 10 - годишната Александра Емилова – възпитаник на ателието към ХГ Перник. Наградата й бе връчена от кмета Станислав Владимиров, който й пожела още повече успехи и призова никога да не спира да се развива.

„Изключително съм щастлив, че въпреки извънредните мерки успяхме заедно с Двореца на културата да проведем този конкурс, макар и под различна форма. Получихме над 160 творби на деца от цялата страна и дори от чужбина“, каза кметът на община Перник Станислав Владимиров.

Той добави, че талантът на младите художници е безспорен и ги призова да продължават да творят. „В бъдеще Перник ще продължава да бъде домакин да такива прекрасни събития и ще се стремим да разширяваме обхвата им още повече“, каза още кметът на общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK