3 години затвор за жена, хваната три пъти с контрабандни цигари

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районна прокуратура – Кюстендил постигна ефективна осъдителна присъда срещу А. Симеонова за извършено от нея престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.

В периода от 21.01.2015 г. до 23.06.2015 г. подсъдимата Симеонова незаконно държала цигари от различни търговски марки без български акцизен бандерол на обща стойност 1 815.38 лв. Незаконните деяния били извършени от нея три пъти.

На 21.01.2015 г. в с. Гърляно, като пътник в лек автомобил „Ситроен Ксара”, подсъдимата държала укрити около тялото си, под дрехите и в личния си багаж 111 кутии с цигари.

На 04.03.2015 г., по предварителна информация по линия на смесен патрул от Р Македония от служители на ГОДГ, управляваният от Симеонова лек автомобил „Деу Ланос” бил спрян за проверка на главен път Е 871, в района под Първа бариера на ГКПП-Гюешево (чешмата). В личните й вещи били открити акцизни стоки без бандерол – цигари, за което бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Отново на 23.06.2015 год., когато подсъдимата се возела като пътник в лек автомобил, управляван от съпруга й, при проверка в района на ГКПП-Гюешево, у нея били открити 70 кутии с цигари без бандерол.

Съдът наложи на подсъдимата Симеонова наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, както и глоба в размер на две хиляди лева.

Съдът приведе в изпълнение наложеното на подсъдимата наказание по друго дело на Окръжен съд – Кюстендил, а именно - „лишаване от свобода” за срок от две години.

Вещественото доказателство по делото - цигари от различни търговски марки, са отнети в полза на държавата, като същите следва да бъдат унищожени по надлежния ред.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Кюстендилския окръжен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK