29 са желаещите да се кандидатират за президент на Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изборите са насрочени за 17 март

29 са желаещите да се кандидатират за президент на Руската федерация на предстоящите избори. Това съобщи ръководителят на Централната избирателна комисия в Москва Ела Памфилова.

По-рано стана ясно, че бившата телевизионна журналистка Екатерина Дунцова е получила забрана да участва заради "грешки" в нейната регистрация. 40-годишната Дунцова е планирала да се кандидатира с платформа за прекратяване на войната в Украйна и освобождаване на политическите затворници.

Изборите за президент на Русия са насрочени за 17 март. Гласуването ще се проведе в рамките на три дни - от 15 до 17 март.

Тази седмица сегашният държавен глава Владимир Путин подаде документи за регистрация. Този път той ще се яви на изборите като независим кандидат. Трябва да събере най-малко 300 000 подписа. От 27 декември до 31 януари те трябва да бъдат предадени на Централната избирателна комисия. Комисията ще провери подписите и ще вземе решение дали да регистрира кандидата в десетдневен срок.

Кремъл твърди, че Путин ще спечели, защото се радва на истинска подкрепа в цялото общество, като според проучванията на общественото мнение рейтингът му е около 80%./БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK