29 деца мериха сили в шахматния турнир „За буквите“

Снимки: Личен архив

За пета поредна година читалище „Братство 1869” - Кюстендил, бе домакин на шахматния турнир "За буквите". Участие взеха 29 деца от Кюстендил, Перник, ЦСКА-София и Национална спортна академия-София.

В генералното класиране с 6.5 точки от 7 възможни на 1 място се класира Георги Стефанов от ЦСКА, с треньор Иво Ягличев. Второто място спечели Божидар Митов също от ЦСКА, а трети се нареди 9-годишният Димитър Димитров с 5.5 точки от 7 партии.

Митко е ученик на кюстендилския майстор на шахматната игра Велислав Куков и се занимава едва от няколко месеца. Митко е първи съответно до 10 години. Втори до 10 години е Ясен Стоянчов също от ШК "Богомил Андонов" - Кюстендил. Победител при участниците до 8 години е Борис Теодосиев с 4 точки, който е внук на Богомил Андонов.

„Доволен съм от всички. От нашия клуб се представиха отлично Александър Енчов, Боян Кръстев, както и най- малкият участник на турнира 7-годишният Стефан Златев", каза Велислав Куков.

На 10-ти март отново в читалище "Братство", среща на шахматната дъска ще си дадат участниците в VIII-ми открит турнир по ускорен шахмат в памет на международния майстор от Кюстендил, Богомил Андонов. Надпреварата ще се проведе по швейцарската система в 9 кръга.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK