27-годишен е задържан за убийството на съселянин

Снимка: Infomreja.bg

Проведени са беседи с множество лица

В рамките на денонощие служители на Участък – Айдемир и на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Силистра разкриха и задържаха 27-годишен мъж, причинил смъртта на свой съселянин. Криминалистите се задействали незабавно, след като на 13 април придобили оперативна информация, че намереният предния ден починал в дома си в село Айдемир, кв. "Татарица", 42-годишен е станал жертва на престъпление.

Версията им се потвърдила от извършената междувременно аутопсия, при която била установена закрита черепно-мозъчна травма зад дясното ухо на починалия. 

В следващите часове криминалистите са извършили значителни по обем процесуално-следствени и оперативно-издирвателни мероприятия. Проведени са беседи с множество лица, установени са преки и косвени свидетели на престъплението, извършени са огледи, иззети са веществени доказателства. 

В резултат за по-малко от едно денонощие полицейските служители достигнали до извършителя на тежкото престъпление – 27-годишен от същото село. В следобедните часове на 14 април той, заедно с 26-годишна, с която съжителствал на семейни начала, са били задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. 

Според информацията към момента, на 3 април 27-годишният нанесъл побой на по-възрастния мъж, който преди това бил съборен от велосипеда му от жената, с която извършителят съжителствал. Въпреки че успял да стигне до дома си, по-късно 42-годишният мъж починал.

Установеният от криминалистите като извършител 27-годишен е привлечен в качеството на обвиняем. С определение на Окръжен съд –Силистра от 17 април му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK