26-годишна загина при катастрофа на Е-79 край Сандански

снимка: infomreja.bg, архив

26-годишна жена загина при тежка катастрофа, затворила за 2 часа ГП Е-79 край Сандански, съобщи БГНЕС. Инцидентът е станал към 21.30 часа снощи на 3 км след Сандански в посока ГКПП-Кулата. 34-годишен водач от Плевен предприел неправилно изпреварване с лек автомобил "Форд" и се блъснал челно в ТИР, управляван от 41-годишен мъж от Владая. На място е починала пътуващата на предната седалка във форда 26-годишна жена от плевенското село Буковлък, която пътувала за Гърция.

Спътникът й е настанен в санданската болница с травми, няма опасност за живота му. За да се направи оглед на местопроизшествието, за 2 часа движението по основната пътна артерия в Югозапада бе спряно. Движението е възстановено към полунощ.

Водачът, предизвикал катастрофата, е с петмесечен стаж зад волана, съобщиха от полицейския пресцентър. На двамата шофьори са взети кръвни проби за алкохол. По случая в РУП - Сандански е образувано полицейско дознание.

Загиналата е втора жертва на ГП Е-79 на територията на ОД на МВР-Благоевград в рамките на 24 часа. В понеделник вечерта почина от тежките травми 66-годишен мъж от Стара Кресна. Стефан Паскалев пострада тежко при челния удар в понеделник след обяд между джип и опел "Астра" край Кресна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK