25 кандидат-командоси дариха кръв за бедстващите от наводненията

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

25 младежи от Учебния център за командоси в Гоце Делчев инициираха кръводарителска кампания в помощ на бедстващите от наводненията в цялата страна.

Тежките метеорологични условия и трудно проходимите пътища не попречиха на курсистите на подполковник Костадин Мечкаров да пропътуват от Гоце Делчев до Благоевград, за да изпълнят мисията си.

Заедно с тях в Кръвния център в Благоевград кръв дариха и изпълнителният директор на охранителната фирма „Елос Секюрити” - Пене Алексиев, регионалният шеф Марин Адамов и управителят на Учебния център в Гоце Делчев – подполковник Костадин Мечкаров.

„Имаше още желаещи момчета да дарят кръв, но в наетия микробус нямаше места. Ние нямаме пари, нямаме и одеяла, но пък имаме кръв в изобилие и затова решихме по този начин да изразим съпричастността си към голямата трагедия, сполетяла стотици българи. Момчетата проявиха завидна смелост, защото за първи път дадоха кръв и за няколко часа от тинейджъри се превърнаха в истински и отговорни мъже“, заяви за ИНФОМРЕЖА подп. Мечкаров.

Той изрази благодарност към началника на кръвния център д-р Валентин Кормев и екипа му за отличната организация и доброто отношение към младите кръводарители  от учебния център.
 

КОМЕНТАРИ

Бръмбар20:09 - 13.02.2012
Браво! Ама кой точно се нуждае от кръв след наводненията?
Димитър00:22 - 13.02.2012
Браво момчета, повтарям се с "родител", ама това е истината! Браво г-н Мечкаров, познавам го, много уважаван от мен човек. Сърдечно благодаря, че има такива хора!
родител21:27 - 12.02.2012
Браво момчета , браво г-н Мечкаров
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK