2324 лева, храни, дрехи и завивки събраха в Сатовча за бедстващите в Мизия

Общинският кмет Арбен Мименов /вдясно/ със заместниците си и кметове от общината, снимка: infomreja.bg, архив

2324 лева преведе кметската администрация в Сатовча на бедстващата община Мизия след организираната по инициатива на кмета Арбен Мименов дарителска акция.

За седмица жителите на Сатовчанско събраха пари, дрехи, завивки и дълготрайни хранителни продукти, които вече отпътуваха за северозападния град с превоз, организиран и осигурен също от родопската община.

Най-много средства са дарили хората в село Плетена - 2019 лева. В Кочан сумата е 817 лв., в Сатовча - 568 лв., в Осина - 281 лв., във Вълкосел - 230 лв, в Боголин - 100 лв., в Туховища - 70 лв., в Крибул - 40 лв.

Материалните дарения предварително са били сортирани и пакетирани според вида им за улеснение при разпределянето им в Мизия.

Засега Сатовча е първата община в Гоцеделчевски регион, която организира собствена дарителска кампания за пострадалите от наводнението в Северозападна България.

В хода на благотворителната акция много от дарителите са се включили и в инициативата "Дари 1 лев за Мизия" с есемеси.

Решението за организиране на кампанията е било взето на съвещание с кметовете на населените места в Сатовчанско, които също са дарили лични средства и са призовали към милосърдие съселяните си.

"Няма как да не проявим съпричастност, самите ние, макар и в далеч по-малки размери изпитахме това лято ужаса от водната стихия", коментираха селските управници и жителите на община Сатовча.

 

КОМЕНТАРИ

неврокопчанин14:02 - 25.08.2014
Браво за акцията!
До Боратино17:13 - 24.08.2014
Господин бей,Буратино,оти ти не дадеш некой лев? Бая на краде,извади,дай,бълха те е ухапала, при тия милиони дет имаш.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//