23 случая на коронавирус през последните три дни в област Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

4-ма са в тежко състояние, 70-годишна жена почина в болницата в Кюстендил

За изминалите три дни, от 3 юли до 5 юли, установените положителни проби за COVID-19 в област Кюстендил са общо 23. Положителни проби са дали жители от общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня и Рила.

12 от лицата с коронавирусна инфекция са от община Кюстендил. От кв. „Изток“ има 5 положителни проби. Едно лице е от с. Берсин и шест са от града. От всички взети и изследвани проби на децата и персонала от ДГ „Славейче“ в град Кюстендил има само една положителна. Тя е на лице от персонала, което е под домашна карантина.

В община Дупница за изминалите три дни има 9 установени случая – всички те са от града. Две от положителните проби са на семейство. Един случай на коронавирус има в община Рила. Това е мъж на 67 г., който е в стабилно състояние. Другата положителна проба е на млада жена от с. Сапарево, община Сапарева баня. Тя е близка на 30-годишния мъж, установен миналия четвъртък.

Към този час хоспитализирани за лечение от коронавирусна инфекция в Общинската болница в град Дупница са вече 11 души. Сред настанените за лечение има и две семейства. Четирима са приети за лечение в Ковид отделението през съботния ден и двама в неделя. Трима души от общо 11-те хоспитализирани са в по-тежко състояние, останалите са в стабилно. Мъже на 48, 54 и 60 години са в по-тежко състояние. С придружаващи заболявания е само 60-годишният мъж.

Към този час настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил също са 11 души. Четирима пациенти, с придружаващи заболявания, са в тежко състояние. Останалите лица, настанени за лечение, са в средно тежко състояние. Предстои изписване на един излекуван пациент, информират от лечебното заведение в Кюстендил.  

Петък срещу събота, в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“, е починала 70-годишна жена, която е била с редица придружаващи заболявания. Областна администрация – Кюстендил, изказва искрени съболезнования на близките и семейството на починалата.

       

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK