23 660 лева събраха на благотворителния коледен коктейл в Гърмен в подкрепа на деца сираци

Снимки: Община Гърмен

Рекордна сума събра благотворителният коледен коктейл в Гърмен, който се организира за втора поредна година в рамките на инициативата на общинската администрация - "Да подадем ръка".

В навечерието на коледно-новогодишните празници бизнесмени - хотелиери, строителни предприемачи, собственици на дърводобивни фирми, архитекти, кметски служители, общински съветници, директори на училища и детски градини, както и много местни жители подкрепиха традиционната кампания в помощ на деца сираци от община Гърмен.

Коктейлът бе снощи в ресторанта на хотел "Парадайс" в курортното село Огняново, а гостите - над 150 души, само за няколко часа успяха да наберат 23 660 лева за благородната кауза, което е с близо 2 000 лева повече от първото издание миналата година.

Питки, баници, сладкиши, торти и красиво аранжирани плата от месни мезета и морски дарове - истински кулинарни щедьоври, се разиграха на благотворителния търг и се разпродадоха на многократно по-високи цени. В наддаването участваха и ръчно изработени сувенири, картини и други произведения на изкуството.

"Знаем, че нищо не може да замени майчината ласка, родителската грижа и топлината на семейството, но средствата, които се събраха тази вечер, ще помогнат на тези деца да сбъднат поне част от мечтите си и да сгреят и зарадват сърцата им за празниците. От цялото си сърце и душа изразявам благодарността си към всички щедри хора, които подкрепиха и участваха във втория благотворителен коледен коктейл", коментира кметът на община Гърмен, Минка Капитанова. 

Инициативата "Да подадем ръка" продължава с благотворителния коледен концерт, който ще бъде на 21. декември в читалището на с. Гърмен. На него, по традиция, от 14.00 часа ще има благотворителен базар, а  от 16.00 часа в концерта, освен самодейци от общината, ще участва и народната певица Бояна Карпатова.

Общинска администрация – Гърмен, организира благотворителната инициатива „Да подадем ръка“ за шеста поредна година. Стартът бе даден през 2013 г., когато хора с добри сърца, институции и фирми успяха да съберат 6 300 лв. Със сумата бяха подпомогнати 42 нуждаещи се деца. С всяка изминала година дарителите стават все повече и все по-щедри, обединени в името на благородната кауза. 

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK