21 март - почивен ден за училища и детски градини

Петър Паунов, снимка: Нора Василева, infomreja.bg

21 март - Празникът на Кюстендил, ще бъде неработен и неучебен ден за община Кюстендил. Няма да работят общинските училища и детските градини, както и всички общински структури и звена, информира на пресконференция днес кметът Петър Паунов.

„Това ще даде възможност да посрещнем празника по най-добрия начин. Синоптиците обещават хубаво време и затова нека всички заповядат на площад „Велбъжд” и в лесопарк „Хисарлъка”, каза Петър Паунов.

За деня на пролетта, който е обявен за празник на Кюстендил, Общината ще отправи предложение към автобусните превозвачи, обслужващи линиите към малките населени места, да возят с 50% намаление.

В случай, че превозвачите откажат, Община Кюстендил има готовност да пусне безплатни автобуси по три направления, което ще позволи по-голямата част от жителите в малките населени места да бъдат облекчени по отношение на придвижването към празника.

Автобусите ще тръгват в 09.30 часа от начална точка и ще стигат до театъра, оттам ще се връщат в 14.00 часа.Така голяма част от жителите на общината ще са облекчени и се надявам да могат да гледат  празничната програма на пл. "Велбъжд" и в Хисарлъка", заяви още Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK