21-годишният Северин Красимиров от Русе е задържан за убийството на Виктория

Снимка: Ладислав Цветков

21-годишният Северин Красимиров от Русе е задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова. Това обяви на извънреден брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Младен Маринов, цитиран от bTV.

Той потвърди, че Красимиров е задържан късно снощи в Германия от местните власти. Той се е укривал в три германски провинции.

Тялото на 30-годишната журналистка беше открито в събота – 6 октомври, на крайбрежната алея в Русе. Била е убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.

„До момента не се изключва нито една версия за убийството – от личния живот до професионалната й дейност. Започната е проверка на всички факти и обстоятелства. Изготвен е списък на лица от криминалния контингент, извършен е оглед, назначени са съответните експертизи”, уточни Маринов.

Северин Красимиров има криминална регистрация за кражба на цветни метали. Иззети са веществени доказателства, свързващи лицето с убийството.

Главният прокурор Сотир Цацаров също потвърди, че разследването на жестоко убийство продължава по всички възможни версии.

Събраните до момента данни обаче сочели, че става въпрос за спонтанно нападение с цел сексуално посегателство. Изнасилването и побоят са били брутални. Преди нападението заподозряният за убийството Северин е употребил голямо количество алкохол. Тренирал е бокс.

На 21-годишния младеж са повдигнати две задочни обвинения – за изнасилване и за убийство, извършено по особено жесток начин, допълни Цацаров.

Премиерът Бойко Борисов се оплака от натиска, на който са били подложени държавните органи въпреки неговия призив от неделя да се изчакат няколко дни.

Българи направиха така, че очерниха държавата си по брутален и гаден начин, каза Борисов по повод международния отзвук, който получи убийството.

В публикации в престижни медии и в коментари в социалните мрежи на чиновници от Брюксел се говореше за убийство на разследващ журналист, свързано с работата му.

„Ще имаме сериозен разговор в ЕНП като отида там, но това е политиката. Много неща бих казал още, но ще минат добрия тон. Отнасяме се с внимание към всяко разследване, към всеки сигнал. С нищо не сме заслужили като държава така да бъде охулена страната. Мигар това не се случва в други държави или е някакъв изолиран случай? ”, коментира Борисов.

Премиерът уточни, че германски съд ще реши за екстрадацията на задържания Северин Красимиров на база изпратените ДНК експертизи.

 

КОМЕНТАРИ

und aus Deutschland08:20 - 22.10.2018
И между впрочем имайте предвид, че поне от 2000 година до тази година в България [а вероятно и по света в градове [било в по-големи градове или в по-малки градове] и села - и не само между и при турци или роми и други малцинства, а и при белите и т.н мъже и момчета] е може би ежедневие [и не само между млади мъже и момчета под 45 годишна възраст] някой мъж или мъже [или момче или момчета] с или без причина - да пребие [дори до смърт] и/или да изнасили и т.н - друг мъж или момче [понякога и в парка на някой град [или на друго публично място] - без значение дали ще го види друг човек или хора] !
Кирил00:59 - 17.10.2018
бях чул нещо интересно през юли тази година и предполагам, че е достоверна информация : най-младите жени журналистки в света са на 37 и на 40 годишна възраст, като едната от тях е в Америка, а за другата не помня, но и тя не беше в Европа
друг русенец20:13 - 16.10.2018
През 2007 година по новините по МСАТ {мисля беше} казаха нещо като, че по Земята само около 5% от хората имат доверие на медиите {не помня дали ги нарекоха медии или нформационните средства} и това предполагам наистина е така, защото по тях не се коментират, показват и прочие верните, истински и сериозни проблеми, факти и прочие - на всяка държава, град, село, населено място и прочие; а се твърдят и лансират {било финансирано от някого, за пропаганда и прочие цели} пресилени {обикновено силно пресилени} или измислени неща на всякакви тематики, от всякакъв вид и прочие. Ще дам много верен и ясен пример за това, кои са истинските проблеми на нашия град Русе и на България за които проблеми знаят полицията и съда, но извън тях те рядко се показват, пишат и прочие {а именно за тях би трябвало да бълват да пишат, показват и прочие медиите {и всякакви нформационни средства} в България и извън нея} : от последните повече от 14 години много голям брой мъже и момчета {между които е много вероятно да е имало и мъже от публичното пространство и прочие} ежедневно се пребиват {дори до смърт или до тежки увреждания и прочие}, изнасилват, кастрират, убиват, наричат с най-неприличните думи за пенис или тестиси, изтезават страшно садистично и прочие - и всичко това е извършвано без упойка и прочие от други мъже и момчета - понякога техни роднини, приятели и прочие мъже и момчета. А по улиците, в хипермаркети и прочие на град Русе и на България {от последните повече от 14 години} не много рядко са се разхождали пребити и с посинени лица {не от козметичен продукт или друго} мъже и момчета или мъже с вид на клошари и крайно изпаднали, а от поколенията мъже и момчета родени между 1955 - 2002 година {но също и от родените през 40-те години на 20 век, а може би и по-рано} едва ли повече от между 5-20% са доживели до днес {а другите, които са мнозинство от тях са умрели не от естествена смърт, а по по-горе написаните от мен причини, или от болести, инциденти, от грешки на мъже работещи в здравеопазването - като лекари и прочие {а от мъжете работещи в здравеопазването - като лекари и прочие в град Русе и на България от последните повече от 14 години - мнозина станаха {освен тези, които си бяха такива и преди} педали и гей педофили}} и прочие причини. А да се твърди, че от мъже и момчета набори 1987-2000 година {но и от по-големи от тях} някой може да прави секс с жена - е меко казано смешно и нереално.
цялата истина от Русе07:51 - 16.10.2018
Тази история още от начало си беше доста съмнителна - то едва ли е имало такава жена 30 годишна журналиска от Русе, че и въобще от България /в България, че и по света вероятно най-младите журналиски са от около 44-48 годишна възраст нагоре/. Тоест нейните снимки и интервютата /с всякакви хора, от всякакви журналисти и така нататък/ и така нататък, това че имала съпруг и дете от него и така нататък - всичко си беше нагласено от медиите и така нататък /от България и извън България/ с негативни цели /с каквито случаи изобилства България и света - и за съжаление се засилиха много /и то измислени и така нататък - към човек или хора от женски пол/ от последните около 43-18 години/. Тоест накратко всичко това /говорено, писано, показвано, разказвано и така нататък - за този случай/ е напълно измислено или ако е имало такъв случай, то жертвата в него /изнасилен и убит - за което твърдят и показват по медии, че задържаха мъж - мисля го предсавиха като турчин или ром/ е бил мъж журналист /независимо от неговата възраст/, а от хората от мъжки пол /в България и света/ от около 15-33 годишни няма хетеросексуални въобще /като хетеросексуалните хора от мъжки пол /в България и света/ от последните около 18 години /но и от по-рано нарастваше този процес/ са пълно изключение/. А мъжете /за съжаление и от много малки момчета/ роми /но далеч не само те/ в Русе, че и въобще от България /и български емигранти /роми - но далеч не само те/ извън България - като в Германия, Англия, Италия, Испания, Франция, Холандия, Гърция, Полша и въобще навсякъде/ и така нататък - от последните около 18 години масово оцеляват от хомо секс с педераси мъже за пари /макар, че някои от тях официално да се водят, че работят нещо друго и то легално, или са безработни и така нататък/. Така, че това е цялата истина по този случай от Русе /но тя важи и за много други случаи от България и цял свят - за всякакви периоди от време/.

FACEBOOK