21-годишен открадна 50 тона слънчоглед и ги продаде

Снимка: Infomreja.bg

Работата по случая започнала в края на месец октомври

Извършител на кражба на около 50 тона слънчоглед е установен след продължително разследване на полицейски служители от ОДМВР- Шумен.

Работата по случая започнала в края на месец октомври.

Сигналът бил подаден от мъж, който отдал под наем складово помещение в село Белокопитово, в което земеделски производител складирал около 62 тона слънчоглед.

При едно от посещенията си наемодателят установил, че по-голямата част от продукцията липсвала, въпреки поставената сигнално-охранителна техника. Подаден бил сигнал в полицията в Шумен.

След целенасочена и продължителна работа криминалисти влезели в дирите на 21-годишен мъж от Плевен. Изяснено било, че мъжът създал организация за противозаконно отнемане на слънчогледа, като дори наел два тежкотоварни автомобила.

Стоката продал веднага.

В хода на разследването в полицейското управление в Шумен родственик на 21-годишния предал сумата от 47 000 лева за възстановяване на щетите по кражбата на слънчогледа. 

Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в компетентната прокуратура, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK