200 неврокопчани се събраха в подкрепа на Бойко Борисов

снимки: infomreja.bg

Около 200 неврокопчани, симпатизанти и активисти на общинската структура на ГЕРБ се събраха снощи спонтанно на площад "Гоце Делчев", за да засвиделстват подкрепата си към премиера Бойко Борисов, който вчера подаде оставка.

Явно митингът в Гоце Делчев в подкрепа на Борисов и правителството му не бе предварително режисиран, защото не се намери оратор, който да държи реч пред събралите се хора.

Тази роля, макар и без уредба и микрофони, поеха известният в региона представител на производителите на орианталски тютюни в България - Иван Сабахлъков от Хаджидимово, който повече от 10 години е на барикадите на тютюнджииските протести, и Мая Илиева-Семерджиева, организатор на протестите срещу ЧЕЗ и високите сметки за ток. 

Събралите се на площад „Гоце Делчев” хора се обявиха против оставката на Борисов и заявиха, че въпреки множеството допуснати грешки, той е направил много както за страната, така и персонално за град Гоце Делчев. "Недопустимо е в европейска държава с ясни  правила и закони да се допуска да се отъждествяват като герои лумпени, които захвърлят с камъни, бутилки, бои и всякакви предмети органите на реда”, заяви Мая Илиева-Семерджиева по повод кървавите сцени с протестиращи в столицата.

"Не трябва да допускаме отново на власт да дойдат БСП, ДПС и други партии, които през годините управляваха България и не направиха нищо. Утре ще бъдат разпределени и парите за тютюнопроизводителите за референтния период, както парите си получиха зърнопроизводителите и заетите в други отрасли. Аз такива пари, каквито сега получавам като субсидии от държавата откакто е на власт правителството на Бойко Борисов, не бях и сънувал", каза Иван Сабахлъков. Той обяви, че има информация от най-високо ниво, че до няколко дни ще бъдат изплатени и субсидиите за тютюнопроизводителите. 

Мая Илиева-Семерджиева - другата престрашила се да говори на импровизирания митинг, призова общинските съветници да обърнат по-сериозно внимание на проблемите на общината и на хората. "Каква е тази пешеходна зона по ул. "Царица Йоанна", която е пълна с коли. Защо си затваряте очите, като вие сте гласували пешеходната зона", се обърна тя към присъстващите на  митинга съветници от ГЕРБ.

И двамата организатори на протести в Гоце Делчев и Хаджидимово признаха, че и на техните мероприятия са им били изпращани провокатори, както и че са били заплашвани. Така те направиха аналог с последните протести срещу монополиста ЧЕЗ, чиито послания са били променени в друга посока.

Да проведат в неделя законен митинг в подкрепа на Бойко Борисов, за който предварително и според закона бъдат уведомени институциите, се договориха събралите се снощи жители на Гоце Делчев.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

madarfucker16:54 - 22.02.2013
Искам да кажа на тези които плюят, че или са червени боклуци или са просто тъпи! Слепи ли са да видят промените за тези три години и късопаметни ли са да си припомнят до къде докарват България Серегейчовците, Гоцетата и Жан Виденовците. Ей простотията няма свършване бе хора. Искам да кажа на останалите, че само обединени ще можем да се преборим с червената мафия. И никакви там Кунева/Пръмова Слави Биневци и други марионетки да не им бъркат мозъците на скорошните избори. Да е жив и здрав Бойко, че направи така, че да се движим по пътища а не като индианци, каквито искат да си останем комунистите!
lbg09:12 - 22.02.2013
Бойко може народа да го обича, щото се прави на мъжкар, но наистина тия мижитурки по места ще му изядат главата. Що му трябваше партия да прави, и сам можеше да управлява и царува. Напълниха му се структурите с изедници, интриганти и лапачи. Гледам и адвокат Богданова се е изтипосала най-отпред. По-добре да вземе да заляга над книгите и правото да се учи, за да не внася пак смешни и незаконни искания за референдуми.
гоцеделчевист08:49 - 22.02.2013
ЦИРК, ЦИРК, ЦИРК, ПЪЛЕН ЦИРК! ПОРЕДНИТЕ МУТРЕНСКИ ГЛУПОСТИ! ЧУДИ СЕ БАТ ТИ БОЙКО-БУДА ВЕЧЕ КАКВО ДА ИЗМИСЛИ! ВИЖДА ЧЕ ГУБИ ПОЧВА И НЕПРЕКЪСНАТО ЗВЪНИ НА НЕГОВИТЕ ПЛЮНКИ ДА МУ ЛИЖАТ ......!!!!! ТА ВИЖТЕ КОИ СА ТАМ НА ТОЗИ ЦИРК! ТЕЗИ КОИТО ВЕЧЕ ИМ СЕ ТРЕСАТ ГАЩИТЕ И СЕ СТРАХУВАТ ЧЕ ТЯХНАТА БАНДИТСКА, АПАШКА РАБОТА ПРИКЛЮЧВА! СЪБРАНИ СА ВСИЧКИ БОКЛУЦИ ОТ СЕЛАТА И БОКЛУКА НА НАШИЯТ ГРАД.САМО ВИЖТЕ НА ПЪРВИТЕ ДВЕ СНИМКИ - КРИТЕРИЙ ЛИ Е ТАЗИ БИВОЛИЦА ОТ ГЪРМЕН ЦВЕТКОВАТА? ТА ОТ НЕЯ КАКВО СТАВА САМО ДА ЛИЖЕ М........А НА ТРАКТОРИСТА РОЗЕН БИВОЛА ОТ МАРЧЕВО. НО ТЯ Е СВИКНАЛА, ИМА ОПИТ В ТОВА НЕЩО И КОЙТО ДА ПОПИТАМЕ ОТ МЪЖКАРИТЕ НА ХАДЖИДИМОВО И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ЦЯЛАТА ОКОЛИЯ И БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГО ПОТВЪРДЯТ. А ЗАД НЕЯ ВИЖДАМ ОЩЕ ЕДНА ПАЧАВРА - Е ТЯ Е СРАМ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ АМА СЕ НАМЕРИ ЕДИН КРАДЕЦ БОДИГАРД С ВИСЯЩИ ДЕЛА ОТ ГЪРМЕН ДА СЕ ОЖЕНИ ЗА НЕЯ ПР......КАТА! ДАДОХА МУ ПРОФИЛАКТОРИУМА ОПАПКАХА ГО ПРЕХВЪРЛИХА СЕ В ГОРСКОТО Е ТАМ МУ СЕ ВОДИ САМО СТАЖ И ЧАТ ПАТ КОМИСИОННИ.ЕХ БОЙКО БОЙКО ТЕ ТИ ИЗЯДОХА ДЕБЕЛАТА ГЛАВА. СЪЩИТЕ СА И ОТ ХАДЖИДИМОВО И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ. КАРАЙТЕ Е ТАКА МУТРИ!
rua18:38 - 21.02.2013
Истината е че ББ постави партийните интереси пред държавата. Уплашен от смешните протести или по-скоро от падащия му рейтинг, реши да се направи на обиден и да зареже държавата, четири месеца преди редовните избори. Никой национално отговорен не може да си позволи това. Самият президент му го каза.

FACEBOOK