200 лв. глоба на болницата по рехабилитация заради счупените крака на Жорко

снимка: личен архив

200 лева глоба наложи Районната здравноосигурителна каса на Специализираната болница по рехабилитация в Кюстендил заради счупените крачета на малкия Жорко. “Ние не сме орган, който води разследване. На база събраните обяснения е съставена глоба в максимален размер”, коментира шефът на здравната институция д-р Матей Попниколов.

Той обясни, че за случая вече е сигнализирана прокуратурата. Семейството ще съди здравното заведение за причинената травма на детенцето, което е на година и половина.

“Съдът ще прецени дали има грешка от страна на медиците, или не. Аз самият видях снимката на краката на детето, направена от началника на отделението по ортопедия в болницата в Кюстендил, и на нея не се виждаше счупване”, категоричен беше Попниколов.

Според медиците подобно счупване било възможно, тъй като костите на детето, страдащо от ДЦП, били с различна консистенция и подвижност.

Георги Кръстанов получи счупване на хрущялите на двата крака след проведена рехабилитация в Кюстендил. Нелепият случай е от 27 септември тази година, а детето беше дълго време в гипс.

Случаят стана публично известен, след като бабата на Жорко - Любка Станоева, се оплака чрез стената си във Фейсбук, че рехабилитаторка от Специализираната болница в Кюстендил е счупила краката на внучето й.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK