20-годишен шофьор е блъснал благоевградчанката снощи, задържаха го

снимка: infomreja.bg

Полицаите издириха шофьора, който в късния следобед вчера блъсна 50-годишна благоевградчанка на ул. "Александър Стамболийски", след което избяга. Водачът е 20-годишният Николай Николов от Севлиево. Управляваният от него лек автомобил Тойота „Карина” е открит към 23.30 часа снощи пред общежитията на Американския университет в България в комплекс „Скаптопара”.

Водачът на тойотата, който е приятел на студентка от АУБ, е установен и към 1.30 часа след полунощ задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води дознание, сезирана е и Районната прокуратура.

Инцидентът стана към 18.30 часа вчера на ул. "Александър Стамболийски" в Благоевград. 50-годишната Серафима К. слязла от автобус на спирката пред Младежкия дом и докато пресичала пътното платно, я блъснал лек автомобил. След катастрофата шофьорът избягал.

Над два часа продължи специализираният оглед на местопроизшествието снощи, през което време възловата улица в града бе затворена за движение.

Половин час преди полунощ полицейски патрул на Второ РУП открил издирвания автомобил пред студентските общежития на АУБ. Колата е с подбит преден капак и напукано стъкло.

Пострадалата благоевградчанка е приета в реанимация с тежки фрактури на бедро, подбедрица, ръка, пукнат череп и мозъчен отток. Има опасност за живота й.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK