20 безработни младежи от Гоце Делчев започват работа в 14 местни фирми

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

20 безработни младежи до 29-годишна възраст от община Гоце Делчев от 1 юни започват работа в 14 местни фирми, след като преминаха успешно обучение за придобиване на професионална квалификация “Оператор на компютър”, специалност “Текстообработване”, в Бизнес инкубатор – Гоце Делчев.

Всички младежи днес официално получиха своите сертификати от шефката на Бизнес инкубатора Росица Джамбазова и от директора на Бюрото по труда Елена Делигьозова.

Придобитите знания и умения на младежите от обучението бяха оценени като отлични и ще бъдат приложени в следващия етап на програмата – заетост в реална работна среда за шест месеца в 14 фирми.

Собствениците на фирмите, които поемат завършилите обучението млади хора, ще получат финансиране от програмата за период от 6 месеца, след което по преценка на работодателите младежите могат да получат и предложения за постоянна заетост.

Програмата се реализира в резултат на партньорството на община Гоце Делчев – инициатор на идеята и вносител на предложението, Дирекция „Бюро по труда” координатор, Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, ЦПП – обучителна организация, и фирми, предоставящи шанс за заетост на млади безработни.

„Младежите, участвали в обучението, показаха отлични резултати, което за тях е шанс да получат постоянна работа след приключването на 6-месечните стажове. Надяваме се този подход за придобиване на професионална квалификация с прилагане на практика във фирми от община Гоце Делчев да има дългосрочен ефект“, заяви за ИНФОМРЕЖА Росица Джамбазова.

 

КОМЕНТАРИ

1234516:18 - 01.06.2012
Просташки?!?Едва ли....По-скоро гневно...И се научете къде се поставят препинателните знаци ввв!!!В българския език съществуват такива!
ввв02:42 - 01.06.2012
Всеки греши но не всеки реагира така просташки като 12345 .
1234518:48 - 31.05.2012
Браво,поправили сте си грешката!
Hello23:44 - 30.05.2012
Как може работодател да кандидатства, за да вземе някой от тези младежи да работи при него??

FACEBOOK