2 нови дейности плаща РЗОК на болницата в Кюстендил

д-р Матей Попниколов, снимка: infomreja.bg, архив

Приключи процесът по договаряне на клинични пътеки със здравните заведения в Кюстендилска област, обяви директорът на Районната здравноосигурителна каса д-р Матей Попниколов. На 28 февруари официално беше направен отчет от страна на болниците през месец януари, на базата на който са изплатени 1 млн. 380 хил.лв.

И през тази година Районната здравоосигурителна каса е сключила договори с три здравни заведения, две специализирани болници за рехабилитация в Кюстендил и Сапарева баня и един медицински център в Дупница, който извършва очни интервенции.

Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Никола Василев” ще извършва дейности по две нови пътеки. Това са интензивните грижи и комплексно наблюдение на кожно-венерически заболявания.

В частната болница в Дупница има нова дейност – хемодиализа, кабинетът е оборудван с нова апаратура и специалисти - доценти от София, чиято дейност стартира на 20 февруари тази година. В дупнишката болница новата дейност е диспансерно наблюдение на психиатричните заболявания.

Двете специализирани болници за рехабилитация в Кюстендил и Сапарева баня запазват леченията по 7 клинични пътеки в първата болница и по 4 пътеки във втората, уточни още д-р Матей Попниколов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//