2-ма бракониери хванати в незаконен лов при акция на „ДГС Гърмен“ и полиция

Снимки: ЮЗДП

Проверката е извършена на 21 януари в местностите Караташ и Али алан

Двама бракониери от с. Рибново, незаконно ловуващи в района на държавен дивечовъден участък „Вищерица”, са задържани при съвместна акция на служители на „ДГС Гърмен” и полицаи към РУ-Гоце Делчев.  Проверката е извършена на 21 януари в местностите Караташ и Али алан, в землището на с. Ковачевица.

Около 12:30 часа служители на стопанството по време на редовен обход на горските територии забелязват прясно оставени в снега следи от автомобилни гуми на високопроходимо превозно средство. Откриват автомобила джип „Мицубиши Л200”, с рег. № Е7211МТ, а непосредствено до него забелязват лице с пушка на рамо, което побягва надолу по склона през гората.

Горските служители сигнализират незабавно директора на стопанството и е организирана съвместна акция с МВР по установяване, задържане и санкциониране на нарушителите. Изпратен е екип, в резултат на което към 16:30 часа лицата са заловени на около два километра от първоначалното място заедно с две ловни кучета. При обиска са намерени две радиостанции за свръзка, а в автомобила им е открито още едно ловно куче. Оръжие и боеприпаси не са открити.

Горските служители им съставят констативен протокол и два акта за незаконно ловуване в държавен дивечовъден участък. Задържан е автомобилът и трите ловни кучета с разписки за отговорно пазене, като средства за извършване на нарушението. Продължава претърсването на горския район за укритата пушка.

Двамата нарушители са на възраст около тридесет години и са ловци с редовно заверени ловни билети. Предстои сезиране на „ЛРД Сокол”, чийто членове са, и лишаването им от право на лов. Всички материали по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Бим10:19 - 27.01.2021
тараляшниците с теи джаврести усти много лаят джаф джаф и после ще има отзат прас прас
Хидратна Чюфтето08:29 - 26.01.2021
Браво денис утихна гората от лай и пушки и ранени сърнички
М.С18:41 - 25.01.2021
Май твоят приятел Феим ни отрови свиването ама аллах го наказа сам като куче да обикаля кажи със кой са има само с теб
Запознат съм18:18 - 25.01.2021
До колкото съм запознат горските и началника случайно се натъкват по дирите на джипа значи тези служители неколкократно са предупреждавали ловците сега има виновни.

FACEBOOK