2 години затвор за Генади Костадинов от Лозно за кражби

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районната прокуратура в Кюстендил постигна ефективно наказание за  28-годишния Генади Костадинов от село Лозно за кражби и обсебване на чужди вещи - престъпления по чл. 206, ал. 1 и по чл.197 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 08.07.2016 г. Генади Костадинов отишъл в МБАЛ «Д-р Никола Василев» - Кюстендил. Потърсил приятелка на майка си, на която обяснил, че има спешна нужда от телефон, за да се обади на свой познат. Тя му предоставила мобилния си телефон «Самсунг» и той вместо да проведе разговор, се отдалечил и не върнал телефона на собственичката.

След като изчакала края на деня и Генади не се върнал, нито донесъл обратно телефона, тя подала сигнал в полицията.

На 28.07.2016 г. свидетелката В.А. пристигнала в Кюстендил като танцьор в група «Актавис», за да участва на сцена на площад «Велбъжд». В.А. оставила чантата си на пейките при «Арката» и се отдалечила за няколко минути. По същото време на площад «Велбъжд» се намирал и Генади. Той забелязал, че танцьорите оставят багажа си по пейките и решил да се възползва.

Когато В.А. се отдалечила, той взел чантата –малък сак с вещи, и избягал в посока кв. «Изток». По пътя той отворил сака и видял, че в него има три мобилни телефона, дамски портфейл, текстилно портмоне за гримове и сумата от 60 лв. Взел парите и телефоните, а останалите вещи хвърлил в река Банска. Продължил към кв. »Изток», където продал мобилните телефони на различни лица.

На 02.08.2016 г. Генади се разхождал при паркинга в близост до градинката при Община Кюстендил. Около 13,00 ч. той срещнал Н.С.Я., с когото се познавали. Обвиняемият се насочил към св. Я., който побягнал, но Генади го настигнал, бръкнал в джобовете му и оттам без да получи никаква съпротива взел два мобилни телефона.

Единия телефон хвърлил на земята, а другия взел за себе си. Пострадалият подал сигнал в полицията и обяснил на пристигналите на място полицаи за случилото се. След извършените оперативно-издирвателни мероприятия Генади бил намерен и задържан.

Общата стойност на отнетите вещи е 505.00 лв. Деянието е извършено от Генади З. Костадинов в условията на повторност по смисъла на чл. 28, ал. 1 от НК, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

В съдебно заседание е сключено споразумение между защитника на подсъдимия и Районна прокуратура - Кюстендил. Съдът е одобрил предложеното споразумение и е наложил едно общо най-тежко наказание „лишаване от свобода“ в размер на 2 години, което Генади ще изтърпи при строг режим.

Сключеното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK