2 години и 6 месеца затвор за кюстендилец, размахвал пистолет в заведение

Снимка: Infomreja.bg

Насочил го към главата на един от клиентите

РС-Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 6 месеца по отношение на Росен И. /на 47 години /., което да се изтърпи при първоначален режим „строг“. Съдът признава подсъдимият за виновен в 2 престъпления.

На 02.10.2016 г. в заведение  в центъра на Кюстендил, той е държал огнестрелно оръжие-пистолет със заличени фабрични номера и боеприпаси – 6 броя патрони, без да има надлежно разрешение, каквото се изисква съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия – престъпления по чл. 339, ал.1,, пр.2 от НК, поради което на основание чл. 54 от НК му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 г. и 6 месеца.

Росен И. е признат за виновен и в престъпление по чл. 325, ал.2, във връзка с ал.1 от НК, за това че на същата дата и място е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е насочил пистолет към главата на М. Т., като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. За това престъпление съдът му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година.

На основание чл. 23 от НК, Районен съд-Кюстендил налага на подсъдимия Росен И. най-тежкото от така наложените му наказания, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 6 месеца, което да се изтърпи при първоначален режим „строг“.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд- Кюстендил в 15- дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK