19 свидетели са разпитани по делото срещу С. Бекяров, обвинен в смъртта на служител в рудник „Ораново“

Снимка: Infomreja.bg

В рамките на близо четиричасово заседание бяха разпитани служители от рудника

19 свидетели разпита  Окръжен съд – Благоевград по делото срещу С. Бекяров, обвинен в причиняване на смърт поради немарливост по време на изпълнение на длъжност в рудник „Ораново“.

В рамките на близо четиричасово заседание бяха разпитани служители от рудника и медицинският екип, обслужил пострадалото лице. В съдебната зала обяснения дадоха и пострадалите от престъплението лица – съпругата и синът на С. Синяков.

Обвиняемият Б. присъства в съдебното заседание. По искане на защитата му, Съдът допусна  „очна ставка“ между него  и един от свидетелите по делото - началник-смяната, в която се е случил инцидента.

Припомняме, че делото стартира в края на 2019 година, а  С. Б. е обвинен в това, че  на 14.11.2017 г., около 16.30 ч. в рудник „Ораново“, находящ се в землището на гр. Симитли, в качеството си на „машинист локомотив мини“ в участък „Рудничен транспорт“,  е причинил смъртта на С. Е. С. , поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – работа в мина /изразяваща се в извършване на маневрени действия, свързана с подаване на вагони към пълен и празен гараж на работна площадка/, представляваща източник на повишена опасност - престъпление по чл.123 ал.1 пр.2 НК.  

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 март 2021г. от 13:00 часа, когато се очаква да бъдат разпитани още четирима свидетели, както и вещите лица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d