19-годишна водачка е предизвикала мелето с петима ранени край Разлог

Снимка: БГНЕС

19-годишна водачка на лек автомобил „Рено Меган” е предизвикала катастрофата на път II-19 между Банско и Разлог, при която пострадаха петима, единият от тях с опасност за живота е транспортиран за Пирогов, съобщава БГНЕС.

В 16.35 ч. вчера след първия разклон за Разлог се удариха три автомобила - два леки и товарен. Деветнайсетгодишната М.К. от Разлог предприема изпреварване на колона от автомобили, но вижда насреща си ТИР. Прави опит да се прибере в лентата си, но реното се завърта на мократа пътна настилка. Така отново навлиза в насрещната лента, където е ударена от товарния автомобил.

След удара в товарния автомобил, лекият започва да се преобръща по пътя и се връща в колоната. И премятайки се по пътя, върху него връхлита изпреварения преди секунди от реното лек автомобил „Ягуар”. Той също е с благоевградска регистрация. Водачката на „Реното” остава заклещена в купето, с нея пътуват още двама младежи - 19-годишният Т. Б. и 18-годишната му сестра М. Б.

Водачката, след като е извадена от реното, е приета в МБАЛ-Разлог с фрактура на ръка, след което е транспортирана за МБАЛ „Пулс” в Благоевград. Братът е с комоцио, а сестра му - с повърхностна травма. Те остават не лечение в МБАЛ-Разлог.

В много тежко състояние за „Пирогов” е транспортирана 52-годишната Д. Б. от София, която е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. С фрактура на подбедрицата е 18-годишният К. С., той също е транспортиран за МБАЛ „Пулс” в Благоевград. Петият пострадал е 46-годишният Р. Т., който с повърхностна травма остава на лечение в болницата в Разлог.

Пътят Симитли – Банско в участъка между Разлог и Банско бе затворен за движение, обходът се извършваше през град Разлог. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK