19-годишен водач опита да подкупи полицаи

Снимка: Infomreja.bg

Младежът подхвърлил две 20-левови банкноти, за да не му пишат акт

Полицаи от Областната дирекция на МВР в Стара Загора се натъкнаха на два опита за подкуп.

В събота в 20:55 ч. служители на Първо РУ-Стара Загора, спрели за проверка лек автомоби "Ауди" на ул. „Хан Аспарух“ в града. При извършената проверка са установени нарушения по Закона за движение по пътищата, като униформените предприели съставянето на акт.

19-годишният водач започнал да ги увещава да не му пишат акт, като същевременно отворил предна врата на патрулния автомобил и оставил между двете предни седалки прегънато свидетелство за регистрация МПС, като в него поставил две банкноти с номинал по 20 лева. Образувано е бързо производство по чл. 304а, вр. чл. 304, ал.1 от НК.

Същия ден в 00:35 ч. полицейски екип в Казанлък, на бул. "Ал. Батенберг", спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген", управляван от 56-годишен мъж. При извършена проверка и тест за употреба на алкохол с техническо средство, уредът отчел 2,60 промила. След проверката мъжът хвърлил банкнота от 50 лв. на предна дясна стелка на пода на полицейския автомобил.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл.304а, ал. 1 от НК. В РУ-Казанлък е започнато и бързо производство по чл. 343б от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK